Navigace: sk zátor > Fotbal > Letní soustředění přípravky 2017

Letní soustředění přípravky 2017

Letní soustředění přípravky SK Zátor v Malé Morávce

V termínu 8.-15.7.2017 (sobota - sobota) proběhlo v Malé Morávce pod vedením Vratislava Hruzíka, Radka Natova a Romana Němce soustředění fotbalové přípravky SK Zátor. Z hráčů se jej zúčastnili: Lukáš Albrecht, Ondřej Budík, Mikuláš Cimbál, Tom Cimbál, Josef Kupka, Martin Malát, Samuel Mičlo, Šimon Natov, Jan Ondrušek, Vít Ondrušek, Patrik Sedláček, Radim Štýber a Jakub Ulman.

Sraz k odjezdu jsme měli v 9:00 u ZŠ Zátor. Kluci naskákali do přistaveného autobusu a spolu s Radkem Natovem a Romanem Němcem vyrazili směr Malá Morávka. Vratislav Hruzík vezl potřebné vybavení autem. Po příjezdu do Penzionu Sofie jsme se ubytovali v připravených pokojích. Hned první den jsme absolvovali odpolední trénink na travnatém hřišti, které nám spolu s šatnou zapůjčil na celou dobu soustředění místní fotbalový klub, za což mu děkujeme. Po večeři dostali kluci volno a mohli využít zejména přilehlé dětské hřiště. Jak se později ukázalo, trávili každý podvečer na dětském hřišti a hrou na schovávanou okolo penzionu. Každý večer jsme také opékali (maso jsme dostali sponzorsky od firmy AGROZAT Zátor) a v deset hodin měli kluci večerku.

V neděli byl, ostatně jako každý den, budíček v 7:00, po kterém následovala rozcvička a v 8:00 snídaně. Po snídani jsme se přesunuli trénovat na hřiště. Po obědě byl vyhlášen klid na lůžku (bez valného úspěchu … J). Na odpoledne jsme klukům připravili procházku na hřiště s in-line dráhou, kde se nacházely i stroje ke cvičení a velký přístřešek. V rámci tréninku jsme uspořádali závody v běhu po in-line okruhu. Nutno dodat, že nás mnozí svými běžeckými schopnostmi a vytrvalostí překvapili.  Po večeři opět hráli na schovávanou a využívali dětské hřiště.

Pondělní program tvořil výlet na Praděd. Po budíčku, rozcvičce a snídani jsme se připravili, nasedli do autobusu a nechali se vyvézt na Ovčárnu. Cestu z Ovčárny k rozhledně jsme zvládli přesně za hodinu. Nahoře jsme z batohů vytáhli řízky s chlebem a poobědvali. Ve dvou skupinkách jsme pak vyjeli výtahem na rozhlednu a užili si výhled, i když trošku omezený oblačností. Společně jsme koupili upomínkové předměty a po 13. hodině vyrazili zpět. Kluci stále ještě nevěřili, že je čeká cesta pěšky nejen dolů na Ovčárnu, ale až na penzion. Nakonec ale všichni pochopili, že si srandu opravdu neděláme. Do penzionu jsme se vrátili krátce po 18. hodině, nachodili jsme 17km. Sice to vypadalo, že někteří sotva chodí, ale podvečerní volnou zábavu okolo penzionu si nikdo ujít nenechal.

Úterní ráno nás přivítalo deštěm. Proto jsme dopoledne strávili psaním pohledů a na pokojích jsme se zabavili stolními hrami, které jsme pro tento účel nakoupili. Odpoledne jsme se nejprve prošli k in-line okruhu, kde jsme hráli karty a kostky. Pak jsme zamířili na fotbalové hřiště, kde nás čekala 2 přátelská utkání proti hráčům přípravky Malé Morávky. Naše hráče jsme rozdělili do dvou týmů a oba své zápasy vyhrály (6:1 a 5:0). Podvečerní program po večeři byl již tradiční.

Na středeční dopoledne jsme klukům nachystali překvapení. Nejprve jsme s nimi v lese uspořádali šiškovou válku a pak se přesunuli do lanového centra u Hotelu Kamzík. Odpoledne jsme absolvovali tréninkovou jednotku zpestřenou o hry. Vzhledem k nepřízni počasí jsme po večeři zůstali na pokojích a vytáhli hry.

Čtvrteční dopoledne nás vzhledem k počasí opět přinutilo zůstat na pokojích. Odpoledne nám to však vynahradilo. Zpoza mraků vysvitlo sluníčko a připravilo nám slunečné odpoledne. To nám umožnilo vydat se na pěší výlet do Nové vsi, kde jsme vystoupali na vyhlídkovou věž a užili si výhledy do okolní krajiny. Večer pak byl příjemný, proto kluci mohli opět běhat venku.

Vzhledem k únavě (17km výlet na Praděd a téměř 14km do Nové Vsi) jsme v pátek upustili od dopoledního tréninku. Po obědě a zmrzlině jsme se přemístili na fotbalové hřiště, kde dostali kluci volno před dalšími přátelskými zápasy s Malou Morávkou. Po vysokých vítězstvích obou našich týmů (12:0 a 15:1) jsme šli na večeři. Kluci dostali dle svého přání palačinky a poté jsme jim ještě koupili vytouženou pizzu. Po opékání a hře na schovávanou přišla ve 22:00 řada na stezku odvahy, která byla dlouhá tam a zpět asi 800 metrů a vedla až do lesa. Všichni dostali baterky. Nakonec zvládli stezku všichni, někteří ve dvojici, jiní v menší skupince. Po návratu posledního jsme klukům rozdali sladké odměny a připili si dětským šampaňským. Ve 23:15 pak byla večerka.

V sobotu po snídani si kluci zabalili a připravovali se na návrat domů.

Za všechny musíme kluky pochválit, že soustředění zdárně zvládli, dodržovali pravidla, která jsme si určili a stmelili partu.

Věříme, že se nám podaří udržet zájem dětí o fotbal a soustředění zrealizujeme i v příštím roce.

 

Vratislav Hruzík

IMG_20170710_143303.jpg
IMG_20170713_162359.jpg
IMG_20170714_170027.jpg
IMG_20170715_084444.jpg
 
© www.skzator.cz - vytvořte si také své webové stránky